Hoogtevrees

Dat is echt geen pretje. Als ik ook maar op een stoel sta, dan begin ik misselijk te worden en wil ik niks anders dan er zo snel mogelijk weer van af.

Het liefste mijd ik alles wat hoger is dan vaste grond. Helaas gaat dit niet altijd. Zo ben ik in 2008 toch in het vliegtuig gestapt, omdat ik heel graag naar Spanje wilde. Dat heeft me wel over de drempel heen gezet. Voordat ik het vliegtuig instapte klotste alles van binnen, ik bespaar je de details. Maar fijn vond ik het niet. Ik was gelukkig toen ik weer vaste grond onder mijn voeten kreeg. Maar helaas, 14 dagen later moest ik weer dat rot ding in.

Zo gaat dat met alles. Moet ik een eng wiebelig trapje op, waarbij ik naar beneden kan kijken? Ik raak al overstuur als ik op de eerste trede sta en voel dat “het beweegt”.

Nog zo’n leuk voorbeeld: BesteVriendinnetje en ik zijn ooit een keer naar WalibiWorld geweest met school. Zij weet natuurlijk dat ik een bangepoeperd ben als ik hoger dan de grond sta (en als er een spin in de buurt is, en dat ik het heel eng vind als een enge man me aanspreekt, en dat ik er niet van hou om in het donker buiten te lopen – alleen, en zo maar door.. Ja.. Ik ben een Bangepoeperd..), dus toen ik heel stoer wilde doen en zei “Pff, daar ben ik echt niet bang voor hoor!”. Toen ik eenmaal in dat ding zat (het was een reuzenrad, met zo’n enge cabine dat nog beweegt ook(!)) en hij een tree omhoog ging, was het zover. Ik was overstuur en stopte pas met snikken en huilen toen ik weer op de grond stond. Veilig en wel. Zonder het gevaar dat ik ter plette kan vallen. De rest van de dag heb ik alleen maar in de draaimolen gezeten (grapje..).

Ik heb echt een hele ernstige vorm van hoogtevrees. De meeste mensen (die ik ken dan) hebben hoogtevrees van hoge hoogtes (snappen jullie me nog?), ik heb het al als ik van een versteende verhoging af moet stappen (nee, niet van de stoeprand..) Als ik op een krukje moet staan breekt het zweet me spontaan uit, en tril ik net zo lang tot ik weer veilig met beide benen op de grond sta.

Advertenties

6 gedachtes over “Hoogtevrees

 1. Morgaine zegt:

  En toch, samen komen we er ooit wel doorheen, ik vergeet niet, dat je nog niet zo heel lang geleden, hier bij mij op de keukentrap hebt gestaan om iets te doen, wat was dat ook alweer, en jij je heel kranig hebt gehouden, natuurlijk stond ik achter je, maar het is een oefening die we vaker zouden kunnen doen zo nu en dan ;-) Iedereen is wel ergens bang voor, en ook hier zoals je weet, maar niet in te schatten wanneer wel of niet, jij weet het tenminste altijd, wanneer wel, waar ik gewoon doe en ga, tot het mis gaat ergens…. En de volgende keer hetzelfde kan doen en nergens last van heb.

  X

  Liked by 1 persoon

 2. Sabine zegt:

  Herkenbaar: heb ook hoogtevrees. Maar niet zo ernstig als jij denk ik. Al kan ik behoorlijk in paniek raken op 1 meter hoogte al (pas geleden nog). Maar toch doe ik veel dingen wel, al heb ik ook een keer op een berg gestaan om naar beneden te klimmen en toen durfde ik echt niet, raakte ook in paniek. Moesten ze me er weer vanaf plukken. Heel vervelend, maar ik weiger er aan toe te geven, wat dus soms niet goed uitpakt haha

  Like

  • Lies zegt:

   Ja, dat heb ik ook wel hoor, ik ben 2 jaar geleden in Duitsland ook gewoon boven op een berg gaan staan die ik zelf heb beklommen, dat ik geholpen ben doordat er iemand voor me, en achter me stond om me op te vangen mocht het fout gaan, vertel ik er dan gewoon niet bij ;)

   Liked by 2 people

Praat gezellig mee!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s